Ben jij je aan het oriënteren op een bedrijfsautoverzekering? Dan ontdek je al snel dat er nogal wat mogelijkheden zijn. Allereerst kun je bij een groot aantal verzekeraars terecht en daarnaast kun je ook nog eens kiezen uit verschillende dekkingen. Dit maakt het er allemaal niet makkelijker op. Daarom bieden wij jou de helpende hand. In deze tekst helpen we je namelijk te bepalen wat de beste dekking is voor jouw bedrijfsauto.

Zoek uit wat er wel en niet verzekerd is

Veel ondernemers hebben geen zin om tijd en moeite te steken in het vergelijken van zakelijke autoverzekeringen. Vandaar dat er regelmatig een verzekering wordt afgesloten bij de eerste beste verzekeraar die zij tegenkomen. Je kunt in dat geval snel met jouw bedrijfsauto de weg op, maar het is alleen wel de vraag of je ook goed verzekerd bent. Daarom is het beter om eerst uit te zoeken wat er wel en niet verzekerd is voordat je een bedrijfsautoverzekering afsluit.

Wil je jouw bedrijfsauto verzekeren? Dan kun je kiezen uit de standaarddekkingen WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco. Je bent wettelijk verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Vandaar dat dit ook de minst uitgebreide dekking is. Hiermee ben je alleen verzekerd voor schade die je met jouw bedrijfsauto bij anderen aanricht. Wil je ook dat schade aan jouw bedrijfsauto vergoed wordt? Kies dan voor WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco (allrisk).

Neem de leeftijd als uitgangspunt

Als je het lastig vindt om te bepalen wat de beste standaarddekking voor jouw bedrijfsauto is, kun je de leeftijd van het voertuig als uitgangspunt nemen. Ondernemers die een voertuig van ouder dan 10 jaar willen verzekeren, kiezen vaak voor een WA-verzekering. Wanneer jouw bedrijfsauto tussen de 6 en 10 jaar oud is, is WA + Beperkt Casco een goede keuze. Heb je een bedrijfsauto gekocht die jonger dan 6 jaar is? Overweeg dan om hem allrisk te verzekeren. Hoe jonger het voertuig is, des te hoger de dagwaarde. Vandaar dat (relatief) nieuwe bedrijfsauto’s vaak beter verzekerd worden dan oude(re) exemplaren.

Verzeker jouw bedrijfsauto online

Heeft de bovenstaande tekst je geholpen om te bepalen wat de beste verzekering voor jouw bedrijfsauto is? Bezoek dan simpelweg de website van een verzekeraar. Als je nog niet weet waar je jouw bedrijfsauto wilt verzekeren, maak je eerst een vergelijking. Dit doe je makkelijk en snel via een vergelijkingssite, zoals https://123bestelautoverzekering.nl. Wanneer je hier een geschikte verzekering gevonden hebt, kun je deze bovendien direct afsluiten. Het is dus niet nodig om zelf langs te gaan bij een verzekeraar om jouw bedrijfsauto te verzekeren. Kies de dekking en vul jouw persoonsgegevens en het kenteken van het voertuig in. Verstuur vervolgens jouw aanvraag en je kunt in de meeste gevallen snel met jouw bedrijfsauto de weg op.