Heb je binnenkort een date met een leuke dame? Dan is de kans groot dat je al even aan het nadenken bent over welke kleding je nu aan moet trekken. Omdat we ons heel goed kunnen voorstellen dat je dit misschien wat lastig vindt, hebben wij een aantal handige tips voor je! Zo zijn er namelijk een aantal do’s en ook zeker don’ts die absoluut wel en niet moet doen bij het maken van een keuze. Kleding kan een eerste indruk bij een dame natuurlijk maken of breken en ervoor zorgen dat de date wel of geen succes is. Je kunt je wel voorstellen dat je met een te strak shirt niet bepaald indruk maakt, mits je geen grammetje vet hebt en straks bent afgetraind.

Kies voor een stijlvolle outfit

Wanneer je voor het eerst met een dame op date gaat, is het belangrijk dat je kiest voor stijlvolle kleding, maar wel kleding waar je je fijn in voelt. Zorg er dus voor dat je iets draagt dat je al vaker hebt aangehad, zodat je ook zeker weet dat het lekker zit. Om er zeker van te zijn dat je outfit in de smaak valt, is het aan te raden om safe te spelen. Kies dus bijvoorbeeld voor een nette jeans in combinatie met een zwarte coltrui van Schulte Herenmode. Zo weet je zeker dat je nooit de plank mis kunt slaan. Daarbij is het wel goed even te kijken naar de setting en ook het type persoon waarmee je gaat daten. 

Draag geen kapotte of gekreukte kleding

Als er één afknapper is bij vrouwen, dan is het wel kleding dat kapot is of gekreukt is. Je kunt je wel voorstellen dat het geen gezicht is wanneer je denkt netjes voor de dag te komen met een mooi wit overhemd, maar deze eigenlijk helemaal in de kreukels zit. Heb je nu geen zin om je overhemd te strijken, maar wil je er er netjes en verzorgd uitzien, kies dan voor een overhemd in combinatie met een pullover. Het enige waar je dan wel even goed op moet letten, is of er geen gaatjes in je trui zitten. Ook dit is namelijk een enorme afknapper en zorgt er niet bepaald voor dat je een goede eerste indruk achterlaat.

Blijf dicht bij jezelf

Kleren kunnen je maken of breken. Het is daarom dus ook belangrijk dat je kiest voor kleding dat bij je past. Loop je normaal nooit in pak, dan is het ook niet bepaald verstandig om nu een pak aan te trekken. Mocht het zijn dat je straks een tweede of zelfde derde date hebt en je komt ineens in een hoodie, dan kan dit zorgen voor enige twijfel. Natuurlijk mag je wel wat extra moeite doen, maar is het wel aan te raden om te kiezen voor iets dat bij je past. Hoe leuk is het om bijvoorbeeld te kiezen voor een nette broek in combinatie met een hoodie en paar sneakers om het wat minder formeel te maken. Broeken Meyer doen het bijvoorbeeld altijd goed om een casual chic stijl te creëren. Het nette van een Meyer broek in combinatie met een hoodie en sneakers maakt het dat je er netjes, maar toch casual uitziet.