Voor degene die zich wel eens heeft verdiept het leasen van een auto, heeft vast de team ‘shortlease’ wel eens voorbij horen komen. Shortlease is de perfecte manier om voor een vast bedrag per maand een mooie en nieuwe auto te kunnen rijden. Onderhoud en reparaties zijn inbegrepen en het enige wat jij hoeft te doen, dat is tanken of laden. Kortom, het scheelt je een hoop gezeur en geregel! Ben je nog niet overtuigd en wil je simpelweg weten welke voordelen shortlease allemaal nog meer biedt, dan hebben wij deze voor je op een rijtje gezet.

Flexibiliteit

Het grote voordeel aan een shortlease is dat je enorm flexibel bent in het laten groeien en inkrimpen van je wagenpark als bedrijf. Doordat je niet vastzit aan lange contracten, hoef je je dus geen zorgen te maken dat je enorme onnodige kosten moet betalen. Dit is een groot voordeel op het moment dat je eigenlijk niet meer (volledig) alle kosten kunt dragen als bedrijf. Ook is het goed om te weten dat het een perfecte manier is wanneer je een seizoensgebonden bedrijf hebt. In de drukke seizoenen kun je extra auto’s leasen. Zo kun je gedurende deze drukke periode het wagenpark extra uitbreiden, om het vervolgens weer in te laten krimpen.

De eerste contractperiode van de medewerker

Wanneer je net een nieuwe medewerker in dienst hebt, dan is het natuurlijk allemaal even wennen. De kans dat je begint met het geven van een tijdelijk contract is natuurlijk ontzettend groot. Mocht het blijken dat er na de eerste overeenkomst toch geen klik is, dan zit je vervolgens niet nog een aantal jaren vast aan een leasecontract voor een auto die eigenlijk overbodig is. Zo verklein je dus het risico op onnodige kosten en kun je dus beter kiezen een shortlease contract die gelijkstaat aan de duur van de arbeidsovereenkomst.

Ook perfect als particulier

Heb jij momenteel geen auto, dan kan het zijn dat je op het punt staat een nieuwe aan te schaffen. Een andere manier is natuurlijk om te kiezen voor een shortlease privé. Dit biedt als voordeel, dat je niet direct een gigantische uitgave hoeft te doen en je dus op je gemak de auto gedurende een bepaalde periode goed kunt uitproberen. In principe dus niets meer dan een enorm lange proefrit. Het kan je natuurlijk ook zo goed bevallen, dat je een lease auto blijft rijden. Je draait namelijk alleen op voor de brandstofkosten. De verzekering, reparaties, onderhoud, wegenwacht, et cetera zit allemaal bij jouw lease contract in. Je kunt dus onbezorgd auto rijden, tegen een vast tarief per maand.